Aibeltur til Nappstraumen, Lofoten august 2014

Velferdsklubben ved Aibel Hgsd arrangerte en ukes tur til Nappstraumen i Lofoten midten av August.
Mållet for turen var Storkveite! Vi var totalt 8 personer som reiste på en flott tur nordover! Vi som reiste var: Meg (Alf-Inge), Kurt, Steinar og Rolf. Vi 4 hadde vært her oppe en gang tidligere for 2 år siden. De andre 4 var: Johnny, Stig, Trond og Geir Magne. Disse 4 hadde ikke prøvd seg på kveitefiske før og var rimlig spente på hva som ventet dem 🙂
Turen var bestilt i gjennom det svenske selskapet Nordic Sea Angler som jeg hadde brukt flere ganger tidligere. NSA har det beste opplegget for fiskereiser i nordnorge, samt det ypperste av båter og opphold som er å oppdrive.

Så til fisket! Det hadde i mange uker før vi kom nordover vært tropevarme i NordNorge, dette mente guiden på NSA at hadde påvirkning på fisket. Fisken kom ikke inn på grunna slik den pleide, mente han. Været hadde selvsagt snudd til vi kom oppover, kaldere og en del Nord/Nordøstlig vind hele uka vi var der. Dette gjorde mulighetene for å fiske ute på de ytterste grunnpartiene på nordsiden minimale.

De 2-3 første dagene var det sånn noelunde forhold til å gå utover i havet på nordsiden, men en del sjø var det jo. Det fikk noen erfare. Fisk fikk vi også, selv om det ikke var så veldig fart i Kveitefisket. En del fin torsk kom ombord og gjorde livet godt å leve 🙂 De 2 første dagen kom det opp kun et par småkveiter på opptill ca 12-13kg. 3 dagen fikk endelig en av ferskingene kjenne på kveita, Trond fikk sin første kveite på stang. Etter en ok fight kunne vi berge ei kveite på drøyt 20kg.

De neste 3 dagene var det meget dårlige forhold på nordsiden, mye vind og mye sjø!! Vi prøvde oss på Sørsiden som lå mere i le den 4 dagen, men her var det rett og slett dårligt. Untaket var kansje den ene seien på drøyt 10kg jeg fikk midt i sjøen under oppsveiving. Ellers gikk det i en del torsk på slutten av dagen.

De siste 2 dagene ble det til at vi trosset vinden og stampet oss utover på nordsiden. Vi holdt oss innunder land der det var noelunde fiskelig. Her fikk vi en og annen torsk samt noen småkveiter.
Vi prøvde oss inne på en stor sandstrand og bedrev kikkfiske en stund! Her fikk vi se flere kveiter følge etter shaddene våre :-0 Fikk lurt et par mindre på, men de største fikk vi ikke lurt!!
Vi stampet oss litt utover på et par grunner også, og der fikk vi bra med torsk. Det var helt vilt en stund der og flere fikk perset seg på torsk her. Jeg fikk også her ute kontakt med fin sei, hadde en riktig fin fight med en 10+ kg sei her. Mistet også et par kanonfisker her ute.

Oppsumering av turen:
Meget hyggelig tur med knakane kjekke Aibel ansatte. Ikke det aller beste fisket, men alle fikk fisk 🙂 Totalt 10-12 kveiter med den største på 20+!
En uke med mye fiske, god mat og drikke samt mye sosialt drittpreik 🙂

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *